Windows 11’s næste opdatering fjerner ikke Kontrolpanel, men flere muligheder flyttes til Indstillinger

Microsoft har langsomt gjort Kontrolpanel forældet, og flere sider flytter til Windows Settings-appen. Det ser ud til, at den næste Windows 11-opdatering, muligvis en kumulativ eller mindre funktionsopdatering, omdirigerer flere sider fra Kontrolpanel til appen Indstillinger.

Med Windows 11 redesignede Microsoft appen Indstillinger og startede overgangen til den nye oplevelse. På mange måder forenklede Windows 11-funktionsopgradering mange funktioner for brugerne, da den migrerede hver lille funktion, der var tilgængelig i Kontrolpanel, til Windows-indstillingerne.

Indstillingsappen bruger nu WinUI og er klar til en moderne fremtid, der involverer mange designændringer. Ifølge kilder, der er bekendt med udviklingen, planlægger Microsoft at flytte alt fra Kontrolpanel til appen Indstillinger på et tidspunkt i fremtiden som en del af virksomhedens langsigtede migrationsindsats.

I den seneste opdatering er det nu muligt at fjerne flere apps, der er installeret på enheden. I øjeblikket kan nogle apps kun fjernes via Kontrolpanel, da appen Indstillinger ikke er i stand til at genkende visse Windows-apps, herunder Win32-desktopsoftware.

Du kan endelig fjerne alle Win32-apps ved hjælp af appen Indstillinger. Som nævnt var denne indstilling tidligere kun tilgængelig i Kontrolpanel. Du kan også fjerne apps, der har indbyrdes afhængigheder. For eksempel kører Steam- og spilapps på Steam eller reparerer og ændrer Win32-apps.

Selvfølgelig er dette ikke slutningen på Kontrolpanel, da migreringen stadig er i gang. Mange nøglesider er i Kontrolpanel, men Redmond-giganten kommer langsomt tættere på det stadium, hvor Kontrolpanel ikke er påkrævet til de fleste af opgaverne.

Hele overgangen er dog sket langsomt, og både Kontrolpanel og Indstillinger fortsætter med at leve side om side i Windows.

Rapporter tyder på, at Microsoft allerede har annulleret Windows 11 23H2, da virksomheden planlægger at fokusere på mindre funktionsopdateringer, mens de arbejder på den næste version af operativsystemet, dvs. Windows 10.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

four × 4 =