Så er det slut med opdateringen af tre Windows-styresystemer

Tre Windows-styresystemer er nu så gamle, at Microsoft ophører med at opdatere og understøtte dem. De to første er allerede ude i kulden, og det sidste lægges i graven til august

Windows-styresystemer har en sidste salgsdato, men også en sidste (fornuftig) brugsdato. Den sidste dato er den dag, hvor Microsoft hverken vil opdatere eller understøtte systemerne længere. Nu er turen kommet til hele tre styresystemer.

Allerede i sidste uge var det slut med Windows 10 i Version 20H2 samt Windows 10 Enterprise 1909. Og 9. august er skæbnedagen for Windows Server 20H2. Det skriver Heise.de.

Endnu flere på vej ud

Da de tre styresystemer ikke længere får lukket eventuelle sikkerhedshuller, er det eneste fornuftige at opdatere til en senere relevant version af Windows.

Faktisk er det sådan, at Microsoft for en uge siden i forbindelse med den allersidste opdatering af de to førstnævnte styresystemer stoppede flere sikkerhedshuller til, som cyberkriminelle ellers var i færd med at udnytte. Mon ikke hackerne allerede er på udkig efter virksomheder, som stadig bruger de nu forældede systemer?

Også Windows 10 Home og Pro 21H1 samt Windows 10 Enterprise og Educational 21H1 er på vej i graven – alle fire fra 13. december i år.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

19 − 14 =