Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020

Men det har ikke forhindret Edge i at sladre med Pinterest.

Et absolut væld af nye meddelelser er kommet ud af denne uges Microsoft Build 2020 virtuelle konference for Windows-udviklere. Selvom de er seje, er de fleste af dem lidt tynde til individuelle rapporter – så vi får dig opdateret om dem i denne Roundup med links ud til hvert emne, hvis du er interesseret i mere.

Windows Terminal går 1,0

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Windows Terminal 1.0-indstillingerne ændres på en meget Linux-y-måde – ved at redigere en stor JSON-formateret tekstfil, som vises i Notesblok, når der åbnes adgang til den fra menuen Indstillinger.
, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Ud over flere faner kan du åbne terminaler i flere ruder under den samme fane ved hjælp af alt-shift-plus og alt-shift-minus for at opdele lodret og vandret
, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Modbydeligt, opdeling en terminal i ruder tvinger disse ruder i standard skallen, uanset hvad skallen oprindeligt i denne fane var. Du kan omgå det ved at køre en anden tolk inde i ruden, når du er splittet.

Når Windows 10 – og Server 2019 – indeholder flere og bedre kommandolinjefunktioner, er en af de dele af den samlede oplevelse, der begyndte at se lurvet ud til sammenligning, selve terminalen.

Windows Terminal søger at ændre det, og det er netop gået 1,0. Terminalen selv er open source og er tilgængelig for gennemsyn og / eller hacking på Github under MIT licens. Microsofts egen meddelelse gør et punkt for individuelt at kreditere 14 bidragydere ved navn og anerkende hundredvis mere, hvilket er en mere end velkommen hav forandring for dem af os gamle nok til at have levet gennem Halloween Dokumenter æra.

Med hensyn til anvendeligheden af selve projektet- det er lovende, men stadig har brug for arbejde, fra gulsot perspektiv af en daglig-drivende Linux-bruger. Vi kan godt lide JSON-formaterede indstillinger fil, som kan opfostres i Notesblok med et simpelt menuklik. Vi kan godt lide den oprindelige støtte til både faner og ruder endnu mere, men uslebne kanter omfatter det faktum, at under standard configs, en Ubuntu / bash shell pludselig bliver til to PowerShell ruder, hvis du deler det.

Problemet er, at de opdelte genvejstaster i ruden kun understøtter oprettelse af de nye ruder med standardprofilen under Terminal, og profilen indeholder den fortolker, der er indlæst. Ud over at ændre standardprofilen – hvilket er meget nørdet gjort ved at kopiere og indsætte GUID’er i settings.json – kan smarte brugere til en vis grad omgå denne begrænsning ved blot at udføre en anden tolk inde i ruden, efter at selve ruden er blevet åbnet.

Terminal 1.0 tilbyder også noget PuTTY-stil copy-and-paste support-at vælge tekst i Terminal ikke automatisk sætte det i kopi buffer som det gør på PuTTY (du har brug for en mere Linux-y ctrl-shift-C for det), men højreklikke i en anden Terminal rude straks pastaer.

Der er mange flere funktioner i Terminal, hvoraf de fleste synes at beløbe sig for nu at “skinnende” -baggrundsbilleder, animerede GI’er, scanlines og glødende tekst (for at efterligne gamle grønne skærm CRTs), og så videre. Interesserede brugere rådes til at tjekke ud Build annonceringen her og projektet docs her.

Azure Arc føjer Kubernetes-administration til cv’et

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Hvis du leder efter en enkelt glasrude i Windows-servere, Linux-servere, Azure-tjenester og K8s-objektbeholdere, er det her.
, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Arc har til formål at bringe cloud-centreret praksis i lokale infrastruktur (og udviklere).
, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Dette Azure Data Studio-skærmbillede indeholder nogle Arc-administrerede databasetjenester.

Azure Arc er – eller vil i det mindste blive – Microsofts one-stack-fits-all-services cloud-management værktøj.

Målet er, at Arc skal være så leverandør- og typeneutral som muligt med understøttelse af administration af Windows- og Linux-servere og VM’er, Azure-skytjenester og nu Kubernetes-containerklynger fra en enkelt glasrude.

Det har været fristende at tænke på Microsoft og Canonical som fastlåste partnere med vægt på Ubuntu i Windows Subsystem til Linux, men Microsoft viser fortsat leverandørneutralitet i Arc med en meddelelse om direkte støtte og integration af SUSE Linux Enterprise Server- som har en større samlet fodaftryk i Europa, end det gør i USA, bortset fra speciale nogle platforme (såsom SAP Hana Enterprise Resource Planning).

Selvom Azure Arc stadig er i prøveversion (for det meste offentlig prøveversion, hvor nogle funktioner stadig er i privat prøveversion), kan interesserede brugere tilmelde sig for at komme i gang med den i dag.

Microsoft elsker open source i disse dage- her er fluid rammer for at bevise det

The Fluid rammer var en af de mere interessante meddelelser på sidste års Ignite konference. Fluid muliggør dokumentsamarbejde i stor skala og lav ventetid – og det udvisker også linjerne mellem traditionelle dokumenttyper, hvilket giver mulighed for enkel og funktionel dynamisk indholdsintegrering fra den ene ramme til den næste.

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Forstørre / Vi var mildt imponeret over, at denne kopierede Word-tabel gengivet korrekt i en onlinemeddelelse på alle, endsige at modtageren kunne opdatere data inde i IM selv. (Klik dig igennem for at se den animerede demo).Microsoft

Microsoft har drillet os med Fluid integration i Office 365 apps siden rammens første meddelelse i september- i denne uge, selskabet tog tingene et skridt videre ved at love at open source rammerne så godt. Office 365 VP Jared Spataro meddelte, at “Microsoft vil gøre Fluid Framework open source, så udviklere og skabere til at bruge centrale infrastruktur fra Fluid Framework i deres egne applikationer.”

Så spændende som dette er, vi er lidt bekymrede for opfølgning social engineering konsekvenser-at være i stand til nemt at integrere fuldt lydhør Office dokument funktionalitet i vilkårlige websider kan gøre det så meget lettere at forvirre brugerne til at sætte fortrolige data og legitimationsoplysninger på steder, de ikke bør.

En live preview af nogle anvendelser af Fluid Framework er tilgængelig her, for alle med en OneDrive for Business-konto.

Social hacking – integreret stemme- og tekstchat i Visual Studio Live Share

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Forstørre / Live samarbejde mellem kolleger med meget lav ventetid er muligt ved hjælp af VS Live Share.Microsoft

Visual Studio Live Share er lidt ligesom Google Docs for kode – du og flere kolleger kan live-redigere det samme dokument, med markører fremhæve hver af dine ændringer live, som de sker.

Ventetiden i VS Live Share er betydeligt lavere, end hvad de fleste brugere vil være vant til fra Google Docs, dog- og selvfølgelig, samarbejdet sker inde i en komplet udviklingsmiljø, ikke en simpel tekstbehandling dokument.

Den manglende brik i dette puslespil, indtil nu, har været out-of-band kommunikation-mere enkelt, chat, hvad enten tekst eller stemme. Indtil nu har udviklere haft brug for at sideload separate værktøjer til det- måske ved hjælp af Teams i et andet vindue til instant messaging, eller Mumble / Skype / Hangouts / hvad for stemmen. Dagens offentlige prøveversion bringer de manglende kommunikationsfunktioner direkte ind i Selve Visual Studio Live Share.

Project Reunion – du fik din UWP i min Win32

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Project Reunion har til formål at give adgang til både UWP og Win32 biblioteker fra en enkelt samlende ramme.Microsoft

En af frustrationerne med at udvikle til Windows er sameksistensen af arv og moderne API’er. Brugen af den ældre Win32 API er for mange udviklere mere velkendt, men at skifte til UWP – den universelle Windows-platform – betyder, at du ikke kun får adgang til Windows, men også til Xbox One, HoloLens og fremtidige hardwareplatforme. UWP betyder også et ekstra lag af sikkerhed, som vil frustrere så mange udviklere, som det lækkerier-UWP apps kan kun installeres direkte fra Microsoft Store.

Project Reunion, afsløret onsdag på Build 2020, har til formål at helbrede denne kløft noget ved at afkoble både API’er fra Windows OS og gøre funktionalitet universelt tilgængelige for apps bygget under enten API. For eksempel gør Reunion WinUI 3 Preview 1 – den moderne indbyggede brugergrænsefladestruktur til Windows – tilgængelig for enten UWP- eller Computerapps (Win32).

Microsoft er engineering Project Reunion åbent og offentligt på Github, hvilket giver ikke-Microsoft udviklere en chance for direkte at påvirke fremtiden for Windows udvikling.

Microsoft Teams tilføjer bookinger, bots og udsendelser

Microsoft Teams er den næste generation af meddelelser og samarbejde program fra Redmond, erstatte, hvad din kyniske forfatter plejede at kalde “Lync, Skype for Business, eller hvad de kalder det i denne uge.”

I modsætning til Lync og Skype for Business har Teams en funktionel webgrænseflade. Dette gør det til en langt mindre smertefuld oplevelse for dem, der ikke eller ikke kan installere den indfødte klient direkte på deres egen pc, herunder, men ikke begrænset til, Linux-brugere.

Nyheden i denne uge er integration af udnævnelse planlægning og skift ledelse direkte i Teams selv, sammen med chatbots og støtte til tredjeparts streaming-tjenester. Planlægning og chatbots er præcis, hvad de lyder som – og hvis du ikke er bekendt med streaming-muligheden, så tænk “interview på teams, stream til verden via Open Broadcast Studio (eller lignende platform).”

Pinterest-integration føjet til Edge-samlinger

, Microsofts romance med open source-software er udstillet på Build 2020
Forstørre / Edge Samlinger er en praktisk måde at gruppere en masse hjemmesider og rig-formateret noter sammen. De kan gemmes, eksporteres og deles direkte.

Til forfærdelse af die-hard Chrome fans og Microsoft hadere ens, har vi på Ars blevet mere og mere interesseret i Edge browser. Ved at droppe sin egen proprietære rendering motor og samarbejde med Google på Chromium open source-browser, Microsoft fik tilbage en masse tilgængelige personale timer og energi til innovation.

Bygning oven på Chromium stort set straks produceret en bidsk, brugbar browser garanteret til at arbejde næsten overalt, at Chrome gør; Siden da har Microsoft opdelt sit fokus på integration med sine egne platforme (f.eks. Samlinger er en af disse funktioner- simpelthen sætte, det giver brugerne mulighed for grafisk, intuitivt, og blot bygge rige “hjemmeside spillelister”, der kan gemmes og gennemgår senere.

Microsoft har måske mistet os en smule med sin seneste integration – browseren integrerer Pinterest i sin samlingsfunktion, viser forslag til Pinterest-opslagstavler nederst i brugernes Edge-samlinger og tillader, at collections selv eksporterer til Pinterest. Meh.

Liste billede af Microsoft

Related Posts

© All Right Reserved