microfon

Sådan fortæller du en PowerPoint-præsentation

Har Microsoft Excel uventet lukket for dig?

En PowerPoint, der er overbelastet med tekst, kan være afskrækkende for et publikum. Men der er en bedre løsning. Tilføjelse af vokal fortælling kan hjælpe en bruger med at formidle information og engagere publikum. Find ud af, hvordan du fortæller en PowerPoint-præsentation med vores guide.

Fortælling kan bruges til at tilføje interesse og information til en PowerPoint. For at gøre det skal du optage diasshowet, mens det kører, med fortælling fanget af en mikrofon.

Fortæl en PowerPoint-præsentation – vejledning

Indstil din mikrofon

Hvis du vil fortælle en powerpoint-præsentation (eller noget, du kan optage), er det første trin at oprette en mikrofon.

Du kan gøre dette ved hjælp af den indbyggede mikrofon på din computer. For bedre lydkvalitet kan du dog overveje at bruge en USB-mikrofon.

Hvis du bruger den indbyggede mikrofon, er den allerede indstillet som standardinputenhed. I denne situation kan du springe følgende trin over og gå direkte til optagelsen.

Ellers skal du følge disse trin for at indstille din mikrofon:

 • Tilslut din valgte USB-mikrofon til USB-porten.
 • Højreklik på lydstyrkeikonet. Dette skal være til højre for proceslinjen. Hvis du bruger en Mac, skal du vælge System
 • Indstillinger, og klik derefter på Lyd.
 • Klik på Åbn lydindstillinger øverst i pop op-menuen.
 • Menuen Lydindstillinger vises nu. Rul til inputområdet, og åbn rullemenuen under “Vælg din inputenhed”.
 • Vælg din USB-mikrofon i rullemenuen.

Praksis

Det kan virke indlysende, men før du starter din optagelse, skal du få dine noter i orden og øve det, du vil sige.

Der er mulighed for at lytte tilbage og genoptage, men det er lettere at komme igennem så hurtigt som muligt.

Start din optagelse

Når mikrofonen, PowerPoint og fortællingen er forberedt, kan du starte din optagelse.

 • Begynd med at åbne din valgte PowerPoint-præsentation. Vælg fanen Diasshow, og klik derefter på Optag diasshow under gruppen Opsæt.
 • En rullemenu vises med indstillingerne Optag fra aktuelt dias og Optag fra begyndelsen. Vælg hvilken indstilling der er bedst for dig, men husk, at hvis du vælger Optag fra aktuelt dias, skal du allerede være på det foretrukne startdias.
 • PowerPoint åbnes nu i fuldskærmstilstand. I øverste venstre hjørne vises nye værktøjer: Optag, Stop, Afspil igen.
 • Når du vælger Optag, vises en nedtælling på 3 sekunder på skærmen. Når nedtællingen slutter, begynder fortællingen at optage.
 • Der er et par måder at navigere gennem din optagelse på. Hvis du har brug for en pause, skal du bruge pauseikonet øverst til venstre på skærmen. Der er også et Replay-ikon, hvis du vil høre din fortælling inden slutningen af optagelsen. Optagelsen stopper automatisk ved det sidste dias, men der er en Stop-knap, hvis du har brug for det før. Hvis du vil navigere gennem diasene, skal du bruge pileknapperne.
 • Vælg knappen Afspil for at høre din optagelse. Hvis du ikke er tilfreds med det, skal du bruge ikonet Gentag optagelse – en cirkulær pil – for at genstarte.
 • Når du når det sidste dias, stopper optagelsen.
 • Vælg Eksporter, og klik derefter på Eksporter video. Når videoen er eksporteret, skal du vælge Vis og del video for at dele din oprettelse.

Sådan fortæller du med succes en powerpoint-præsentation.

Konklusion

Hvis du fortæller en PowerPoint-præsentation, hjælper det med at tilføje mere liv til den – især hvis du ikke har mulighed for at præsentere diasene live.

Det er nemt at tilføje fortælling til diasene inde fra PowerPoint-applikationen, og du har også mulighed for at gennemgå og genoptage, hvad der allerede er blevet sagt.

Brug af en USB-mikrofon kan forbedre kvaliteten, men selv en indbygget computermikrofon fungerer.

Scroll to Top